Szolgáltatásaink

Jégháló-rendszer – Az általunk épített jégháló-rendszerek biztonságot jelentenek a napjainkban egyre gyakoribb jégverések ellen.

A legmagasabb minőséget képviselő anyagokkal dolgozunk melyek beépítésére garanciát vállalunk. A területek fedésére használt jégháló kimagasló minőségű alapanyagból készül, melynek hatékonyságát a precíz, pontos kivitelezés befolyásolja.

A jégháló-rendszer kiépítése, a rendszer tartására alkalmas oszlop (tám) rendszer kialakítása és beállítása után kezdődhet meg. A precízen beállított oszlopok tetején rögzített huzalrendszer képezi a hálórendszer alapját. A háló az esetek többségében, varrással rögzül a gerincen, amit az erre a célra kialakított varrógépekkel végzünk.

Tám-rendszer – A jégvédelmi hálórendszerek kialakításának első lépése, egy jégháló-rendszer tartására alkalmas támrendszer kialakítása.

A támrendszer telepíthetőek meglévő (idős vagy fiatal) ültetvényekben, illetve újonnan telepített gyümölcsösök esetében is. Az oszlopok meghatározott tervek szerint kerülnek telepítésre, speciális gumihevederes midi-kotrógépekkel, és az általuk üzemeltetett vibrációs lenyomó fejjel. Az oszlopok méretét az ültetvény tulajdonságaitól függően határozzuk meg, alapvetően a sortávolság és a növényállomány magassága szabja meg az alkalmazandó oszlopok hosszúságát, amely determinálja a jégháló-rendszer magasságát is. A feszítéshez szükséges ankereket direkt módon helyezzük a talajba, nagy teljesítményű hidraulikus eszközökkel.

A támrendszer feszítése mind hosszanti, mind keresztirányban megtörténik, huzalok és sodronyok segítségével. Az újonnan telepített támrendszer, nemcsak a rá kerülő jégháló-rendszernek képezi az alapját, hanem ahol indokolt, ott a meglévő támrendszer kiváltására is alkalmas.

Az általunk épített rendszerek nem csak a jég káros hatásai ellen jelentenek védelmet, hanem az egyéb környezeti tényezők által okozott káros következmények tompításában is komoly szerepet játszanak. Ilyen hatások a napégés, a szélkár, viharkár.

Ajánlatkérés